Bubbelburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime.

Druvorna till Bubbelburk kommer från en vingård i regionen Sunraysia i New South Wales. Där odlas gleradruvor på vinrankor som växer i röd lerjord.

Druvorna pressades direkt efter skörd och musten tappades över till tank för jäsning. Efter avslutad jäsning fick vinet vila tillsammans med sin jästfällning som rördes om en gång i veckan.

Druvsorten glera kallades fram till år 2009 prosecco och är en druva som även är synonym till vinet prosecco.

Vinet kommer från producenten Quarisa Wines som idag har ett flertal mycket framgångsrika viner på den svenska marknaden.

Familjen Quarisa är bosatta i Australien och vid gården ”Castel Vena” i New South Wales, en by med flertalet invånare med italiensk härkomst. Både John och Josephina Quarisa har italiensk påbrå. Tillsammans drivs paret av sin passion för sitt arbete, Josephine som konstnär och John som vinmakare med hela Australien som sitt arbetsfält.

John Quarisa är även vindomare på hög internationell nivå och har bedömt viner på bland annat The Japanese Wine Challenge, The international Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge med flera.

Sedan John fokuserat på sina helt egna viner har framgångarna varit inget annat är enastående, på mindre än 2 år har hans viner vunnit över 220 medaljer samt distribuerats över hela världen.

I över 30 år John Quarisa har varit erkänd och belönad för hans vinmakning och han har fått några av Australiens bästa vinutmärkelser som tex 2004 när han tilldelades Jimmy Watson Trophy i Melbourn och Stodart Trophy I Brisbane.

Producent Quarisa Wines Land Australien Region Australien
Årgång 2022 Typ Mousserande Storlek 375 ml Alkohol 11 %
Druva 100% Glera Smakstil Friskt & Fruktigt Art. nr. 754715
Hitta vinet på ditt närmaste systembolag

Hitta Bubbelburk på ditt närmsta systembolag.

Mitt närmaste systembolag
  • Prisvärd
    Allt om vin 01/2023

Recept och inspiration