Allt du behöver veta om mousserande vin!
Vilket bubbel föredrar du? De allra flesta har sina personliga preferenser när det kommer till mousserande vin, och visst är det så att varje region bidrar med sin unika charm…
Producent Quarisa Wines | Land Australien | Region Australien | |
Årgång 2022 | Typ Mousserande | Storlek 375 ml | Alkohol 11 % |
Druva 100% Glera | Smakstil Friskt & Fruktigt | Art. nr. 754715 |
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime.
Friskt och fruktigt i lite torrare stil.
Serveras välkylt. Bubbelburk gör sig utmärkt som aperitif, sällskapsdryck eller till lättare rätter som sallad, fisk och skaldjur.
Druvorna till Bubbelburk kommer från en vingård i regionen Sunraysia i New South Wales. Där odlas gleradruvor på vinrankor som växer i röd lerjord.
Druvorna pressades direkt efter skörd och musten tappades över till tank för jäsning. Efter avslutad jäsning fick vinet vila tillsammans med sin jästfällning som rördes om en gång i veckan.
Druvsorten glera kallades fram till år 2009 prosecco och är en druva som även är synonym till vinet prosecco.
Vinet kommer från producenten Quarisa Wines som idag har ett flertal mycket framgångsrika viner på den svenska marknaden.
Familjen Quarisa är bosatta i Australien och vid gården ”Castel Vena” i New South Wales, en by med flertalet invånare med italiensk härkomst. Både John och Josephina Quarisa har italiensk påbrå. Tillsammans drivs paret av sin passion för sitt arbete, Josephine som konstnär och John som vinmakare med hela Australien som sitt arbetsfält.
John Quarisa är även vindomare på hög internationell nivå och har bedömt viner på bland annat The Japanese Wine Challenge, The international Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge med flera.
Sedan John fokuserat på sina helt egna viner har framgångarna varit inget annat är enastående, på mindre än 2 år har hans viner vunnit över 220 medaljer samt distribuerats över hela världen.
I över 30 år John Quarisa har varit erkänd och belönad för hans vinmakning och han har fått några av Australiens bästa vinutmärkelser som tex 2004 när han tilldelades Jimmy Watson Trophy i Melbourn och Stodart Trophy I Brisbane.
Vilket bubbel föredrar du? De allra flesta har sina personliga preferenser när det kommer till mousserande vin, och visst är det så att varje region bidrar med sin unika charm…
Den klassiska metoden för att kyla vinet är att lägga flaskan i kylskåpet eller frysen – eller i vinkylen, om man har en sådan. När man har många gäster har…
Camarones Zarandeados a la Parrilla är en läcker mexikansk rätt som översätts till “skakade räkor på grillen”. Rätten är smakrik och saftig där stora räkor marinerade i en kryddig blandning…
Här kommer vårt bästa recept på rostad potatis. Det finns några olika faktorer som bidrar till att dessa potatisar blir så goda: Förkokning och bikarbonat: Genom att koka potatisen innan…
Elote, eller grillad mexikansk majskolv, är en otroligt smakfull och populär gatumaträtt i Mexiko. Här är ett enkelt recept som ni kan tillaga själva. Rätten fungerar bra som den är…
Börja med att förbereda fyllningen. Skär laxen i tunna skivor och rör samman den med räkorna i en skål. I en separat skål blandar du majonnäs, crème fraiche och finhackad…
Denna delikata soppa kombinerar smakerna av blandad svamp och färsk grön sparris i en len bas av vispgrädde och en touch av prosecco – vi använder naturligtvis Bubbelburk! Toppad med…
Vad sägs om en lyxig pasta med räkor, som du svänger ihop på nolltid? Här kombinerar vi saftiga räkor med en krämig sås av vispgrädde och parmesan, och en touch…
Instruktioner: Skär bort den träiga delen på botten av varje sparris och skölj dem i kallt vatten. Koka sedan sparrisen i lättsaltat vatten i 2-3 minuter tills de är mjuka…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.