Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter.
Surt sa räven heter ordspråket, men vissa rävar är klipskare än andra. Här är berättelsen om vår räv!
“Efter några språng mot druvklasen stannade räven upp för att hämta andan. Ingenting som är värt att ha är lätt att nå tänkte han. Därpå slank han in i skuggan och överlade med sig själv om nästa steg. En balansakt med ett välavvägt tasstryck på vinrankan var vad han såg framför sig. När solen sakta gick ned vid horisonten hade räven med lika portion list och målmedvetenhet lyckats. Och de djupblå druvorna smakade ljuvligt.”
Inga sura druvor här inte, utan ett gott hantverk, planering och list har skapat detta härliga vin.
Egenskaper
The Fox and the grapes är ett ekologiskt vin med stor fruktig doft och smak, med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och örter.
Servering
The Fox and the grapes är ett vin som gjort för grillad mat och lite kraftigare kötträtter. Vinet kommer även i en smidig och hållbar PET-flaska, vilket gör det utmärkt som picknickvin.
Ursprung & egenskaper
Vinet kommer från South Eastern Australia och ett område som heter Riverland. Vingården var en av de första som planterades och certifierades ekologiskt i Australien.
The Fox and the grapes är ett vin som verkligen återspeglar sitt soliga ursprung. Vinrankorna har växt i djup och väldränerad röd lerjord med en del kulliga områden i vingården. Druvorna skördades nattetid i början av mars och krossades, avstjälkades samt fick jäsa i tankar. Jäsningen inleddes vid 28 grader och sänktes sedan till 24 grader. Efter att vinet pressats fick det genomgå malolaktisk omvandling på rostfria ståltankar.
Vinet är en druvblandning på 78 % Shiraz och 22 % Merlot. Dessa druvor hölls separerade tills dess att vinmakaren John Quarisa skapade en sista blandning i perfektion. John Quarisa är inte bara vinmakare utan även vindomare på hög internationell nivå och har bedömt viner på bland annat The Japanese Wine Challenge, The international Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge med flera.
Hitta The Fox and the grapes på ditt närmsta systembolag.
Detta är en klassisk spaghetti carbonara inspirerad av de tekniker som används av världens bästa pastakockar. Hemligheten ligger i ingredienser av högsta kvalitet, noggrann tillagning och en perfekt balanserad ägg-…
Många av vinflaskorna på Systembolagets hyllor har internationella medaljer i brons, silver och guldvalör. Men varifrån kommer dessa medaljer och vad innebär det? Här är en urval av några av…
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader Celsius. I en stor skål, bland nötfärs, hackad lök, ägg, mjöl, salt och svartpeppar. Forma sedan färsen till ca 20 köttbullar. Värm…
Alla älskar Spaghetti och alla älskar paj så varför inte slå ihop dessa två till ett ljuvligt recept. Instruktioner: Sätt ugnen på 190°C. Koka spaghetti enligt förpackningens anvisningar, låt rinna…
Sopa da Pedra är en klassisk matig soppa från Portugal med långa anor och en rätt som finns på otroligt många restauranger i Portugal. För er som kan en del…
Renskavsgryta är en klassiker bland vår älskade husmanskost. Det är enkel och billig mat som även går att variera efter sässong. I med lite kantareller på sommaren eller hösten. Eller…
Svamp och kål finns i överflöd nu under hösten och inget är ju härligare än att att få göra ett riktigt långkok. Gör så här: Blötlägg den torkade svampen i…
Gör så här: Värm upp ugnen till 175°. Skär kycklingfiléerna i lagom stora tuggvänliga bitar, lägg åt sidan. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och när en minut återstår så häll…
Gör så här: Strimla vitkålen i grova bitar och lägg i botten på en gryta. Skär levern i lagom stora strimlor. Vänd dem i vetemjöl blandat med salt och peppar.…
30 min, 4
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.