Tyska köttbullar i kaprissås med kokt potatis

The Fox and the grapes

Art.nr. 236201

The Fox and the grapes

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…


Du behöver

Tyska köttbullar med kaprissås

1 kg nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 ägg
1/2 dl mjöl
1/2 tesked salt
1/4 tesked svartpeppar
1/4 dl olivolja
2 dl grädde
1/2 dl kapris
2 dl köttbuljong
1 kg potatis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  2. I en stor skål, bland nötfärs, hackad lök, ägg, mjöl, salt och svartpeppar. Forma sedan färsen till ca 20 köttbullar.
  3. Värm oljan i en stor stekpanna och stek köttbullarna tills de är genomstekta. Lägg sedan över köttbullarna i en ugnsform.
  4. I samma stekpanna, tillsätt grädde, kapris och köttbuljong. Låt såsen koka upp och rör om tills den blir jämn. Häll sedan såsen över köttbullarna i ugnsformen.
  5. Sätt in formen i ugnen och grädda köttbullarna i ca 15-20 minuter.
  6. Medan köttbullarna gräddas, skala och koka potatisen i en stor kastrull med vatten och lite salt. Låt potatisen koka i ca 15-20 minuter eller tills den är mjuk.
  7. Servera köttbullarna med den varma kaprisåsen och de kokta potatisarna.

Tips: Du kan också tillsätta lite hackad persilja eller dill i såsen för extra smak.

I glaset The Fox and the Grapes!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Frito Pie