Vegetarisk Moussaka

Cameleon Unoaked Chardonnay

Art.nr. 603101

Cameleon Unoaked Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Koncentrerad frukt med grönt äpple och päron med noter av vanilj, mango och lime. Fruktig och fylligt med en frisk eftersmak. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Vegetarisk Moussaka

1 skivad aubergine
1 citron
matolja
2 gula paprikor
1 morot, hackad
2 gula lökar, hackade
300 g Quornfärs
1 burk hela tomater
1 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljong
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
50 g smör eller margarin
4 dl mjölk
0,5 dl mjöl
2 dl riven parmesanost
1 krm malen muskotnöt
Salt och peppar efter smak

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva auberginen och paprikan i smala skivor.
3. Lägg auberginskivorna i ett durkslag, salta.
Lägg på en vikt och låt stå i ca. 30 min så att vätskan pressas ut.
4. Pressa citronen över auberginskivorna och stek dem därefter i lite olja. Låt rinna av på papper.
5. Fräs den hackade löken, moroten och quornfärsen. Späd med tomat och tillsätt buljongtärningen, vitlök och kryddor. Låt koka på låg värme ca. 20 minuter.
6. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Låt koka 5 minuter. Tillsätt osten och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
7. Varva aubergine, paprika, quornfärs och ostsås i en smord form, avsluta med ett lager aubergine med ostsås överst.
8. Gratinera ca 45 minuter. Servera med en sallad och ett gott vin.


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Spansk Paella