Pastasallad med spenat, pesto och grillade grönsaker – Grilla grönare del 2

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

Art.nr. 293001

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Pasta och Pesto

400g pasta, tex penne eller snäckor
200 g färsk spenat
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl rostade solrosfrön
1 citron, saften
2 tsk agavesirap
1 dl rapsolja
1 msk vatten
1 tsk salt
svartpeppar

Grillade grönsaker

200 g champinjoner
200 g cocktailtomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1 aubergine
2 msk olivolja

Vi frågade våra fina vänner på tidningen VEGO och Sveriges bästa och trevligaste vegopersonlighet Mattias Kristiansson om de hade ett par vegorecept som vi fick använda. De var fantastiskt snälla och skickade över fem recept om vi kommer publicera i fem delar!

Tack tack och glöm inte att prenumerera på världens bästa vegomagasin!

Här kommer recept nr 2 i denna serie och Mattias beskrivning:

Pasta med pesto må vara uttjatat, men inte om du gör det med en twist. Här får basilikan besök av färsk spenat och i stället för de obligatoriska pinjenötterna har jag valt rostade solrosfrön.

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten.

Spenatpesto

  1. Lägg ner spenat, basilika, vitlök, rostade solrosfrön, citronsaft och agavesirap i en matberedare. Mixa till en puré. Låt matberedaren vara på samtidigt som du ringlar ner rapsoljan. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer. Om peston känns för tjock är det bara att mixa ner någon matsked vatten.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Grillade grönsaker

  1. Trä upp champinjonerna och tomaterna på grillspett.
    2. Skär paprikorna och auberginen i bitar och trä även upp dem på grillspett. Pensla allt med olivolja. Lägg på grillen tills allt har mjuknat och fått fina ränder.
  2. Blanda den kokta pastan med spenatpeston och de grillade grönsakerna.

Till denna läckra rätt vill vi ha ett fräscht vitt vin med både frukt och syra. Org de Rac Chardonnay blir här ett fint val att matcha tillsammans med!

Vinet är veganvänligt och ekologiskt!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg