Pastasallad med spenat, pesto och grillade grönsaker – Grilla grönare del 2
Art.nr. 205208
Byron Bay Sauvignon Blanc
Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…
Du behöver
Pasta och Pesto
400g pasta, tex penne eller snäckor
200 g färsk spenat
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl rostade solrosfrön
1 citron, saften
2 tsk agavesirap
1 dl rapsolja
1 msk vatten
1 tsk salt
svartpeppar
Grillade grönsaker
200 g champinjoner
200 g cocktailtomater
1 röd paprika
1 grön paprika
1 aubergine
2 msk olivolja
Vi frågade våra fina vänner på tidningen VEGO och Sveriges bästa och trevligaste vegopersonlighet Mattias Kristiansson om de hade ett par vegorecept som vi fick använda. De var fantastiskt snälla och skickade över fem recept om vi kommer publicera i fem delar!
Tack tack och glöm inte att prenumerera på världens bästa vegomagasin!
Här kommer recept nr 2 i denna serie och Mattias beskrivning:
Pasta med pesto må vara uttjatat, men inte om du gör det med en twist. Här får basilikan besök av färsk spenat och i stället för de obligatoriska pinjenötterna har jag valt rostade solrosfrön.
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
Spenatpesto
- Lägg ner spenat, basilika, vitlök, rostade solrosfrön, citronsaft och agavesirap i en matberedare. Mixa till en puré. Låt matberedaren vara på samtidigt som du ringlar ner rapsoljan. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer. Om peston känns för tjock är det bara att mixa ner någon matsked vatten.
- Smaka av med salt och peppar.
Grillade grönsaker
- Trä upp champinjonerna och tomaterna på grillspett.
2. Skär paprikorna och auberginen i bitar och trä även upp dem på grillspett. Pensla allt med olivolja. Lägg på grillen tills allt har mjuknat och fått fina ränder. - Blanda den kokta pastan med spenatpeston och de grillade grönsakerna.
Till denna läckra rätt vill vi ha ett fräscht vitt vin med både frukt och syra. Byron Bay Sauvignon blanc blir ett perfekt val.
Vinet är veganvänligt och ekologiskt!
Hoppas det smakar!