Världens godaste auberginelasagne
Art.nr. 659801
Francisco Gómez
Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…
Du behöver
Auberginelasagne
3 mellanstora auberginer
1 tsk salt
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
¼ tsk svartpeppar
2 stora ägg
2 ½ dl panko
2 ½ ströbröd
1 tsk vitlökspulver
500 ml marinarasås
200g mozzarella, skivad
½ dl hackad basilika
½ dl riven parmesan
Gör så här:
Skär auberginen i skivor och lägg ut på ett hushållspapper, salta och låt ligga i ca 1 timme så att de släpper vätska. Värm ugnen till 200° C
Ta fram en ugnsplåt med ugnspapper och smörj underlaget med matfett.
Ta fram tre bunkar och fördela ingredienser i följande ordning.
- Mjöl, salt och peppar
- Vispade ägg
- Panko, ströbröd och vitlökspulver
Doppa sedan auberginen i bunke 1-2-3 och lägg på ugnsplåten. Strö ett tunt lager parmesan över och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Vänd dem försiktigt efter halv tiden.
Smörj en ugnsform och skeda upp ca 2 matskedar marinarasås i botten av ugnsformen och lägg sedan auberginskivorna på såsen. Toppa upp med marinarasåsen och lägg sedan ett lager med all mozzarella. Strö ut hälften av parmesanosten. Lägg sedan på de sista aubergineskivorna och lägg på den sista såsen, basilikan samt parmesanosten.
Laga i ytterligare 20-25 minuter till dess att all ost har smält och fått en gyllene färg.
Till denna härliga rätt vill vi antingen dricka rött eller vitt vin. Det röda vintipset heter The fox and the grapes. Vill ni hellre dricka vitt så rekommenderar vi ett friskt och fruktigt vin, Byron Bay från Australien.