Domaine Habrard vinner ”Best in Show” i världens mest prestigefyllda vintävling! 97 Platinumpoäng för producentens Crozes-Hermitage

Sedan 16 år tillbaka håller tidningen Decanter sin, Decanter World Wine Awards (DWWA) och vår producent Domaine Habrard briljerar med att inte bara få den oerhört prestigefyllda poängen, 97, utan även genom att placera sig bland de viner som får äran att vara bland de 50 bästa vinerna i denna tävling där 16 534 viner tävlar om de viktiga och prestigefyllda medaljerna.

DWWA är världens största och mest inflytelserika vintävling där de bästa vinexperterna från hela världen bedömer vinerna.

Vi är verkligen överlyckliga att Laurent Habrard äntligen får det erkännande som han och hans team har slitit för i många år och i fem generationer. Det är även roligt och ovanligt att ett vin i Systembolagets fasta sortiment får en sådan prestigefylld utmärkelse.

Domaine Habrard Crozes-Hermitage fick följande beskrivning av juryn:

Although restrained on the nose, this wine comes into its own on the palate, flint, spice, soft tannins, vibrant acidity, bright dark fruit and elegant reductive notes. A really authentic expression with great intensity and generosity of fruit, amazing focus and great length. Confident, superb and very long. A delight!

Vi har ca 1500 flaskor kvar av denna fantastiska årgång men det finns många ute i butikerna så många får chansen att prova detta fantastiska vin.

Heja bästa Domaine Habrard!


Föregående inlägg