På besök hos Domaine Habrard i Crozes-Hermitage, test av årgång 2016!

Tänk att fem år redan har passerat sedan vi vann en mindre lansering från Crozes-Hermitage! För ett par veckor sedan besökte Per, Laurent Habrard och de provade den nya årgången av Domaine Habrard Crozes-Hermitage 2016 som kommer börja rulla ut på marknaden om ett par veckor.

Laurent är mycket tacksam och riktar sin tacksamhet främst till Mrs Nature som givit honom denna fantastiska årgång. Han berättar även vidare att 2016 är snarlik 2015 men enligt honom bättre då den har ännu mer aromer och frukt än den tidigare årgången.

Mycket har hänt under dessa år, en ekologisk konvertering blev klar samt ett par nya designer av flaskans etikett, men vinets kvalité och stil har behåll sin charm och är idag populärare än någonsin vilket återspeglas i att vinet idag finns i nästan alla systembolagsbutiker.

Vinet blir bättre för varje årgång och är ett mycket druvtypiskt vin för druvan Syrah!

Se videon från Pers besökt: