Levergryta och ett gott rödvin

The Fox and the grapes (Nyhet)

Art.nr. 236201

The Fox and the grapes (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…


Du behöver

Levergryta

4 dlsstrimlad vitkål
300 g Ungnötlever
2 msk Vetemjöl
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 msk smör
2 Gul lök, medium storlek
100 gram Bacon
1 1/2 dl Vatten
2 tsk Senap
1/2 msk Pressad citron
1 paket Djupfrysta ärter
1 knippe Persilja

Gör så här:

Srimla vitkålen i grova bitar och lägg i botten på en gryta. Skär levern i lagom stora strimlor. Vänd dem i vetemjöl blandat med salt och peppar. Bryn smör i en stekpanna och stek levern så att den får en fint brynt yta. Lägg över i en gryta.

Skala och grovhacka löken. Strimla baconet och fräs lök och bacon i en stekpannan. Lägg det över levern i grytan. Bland vattnet med senap och citron samt häll det i grytan

Koka med lock på svag värme i ca 10 minuter. När ca 2 minuter återstår så lägg i ärterna. Det går även bra att koka eller ånga ärtorna samt servera brevid.

Klipp rikligt med persilja över samt servera med kokt potatis och ett fruktigt vin utan allt för mycket fat. The Fox and the grapes blir ett utmärkt vin till.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg