Cupcake med mascarpone och hallonsylt

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Smet

150 g vetemjöl [2,5 dl]
6 g bakpulver [1 tsk]
2 g bikarbonat [0,5 tsk]
3 g salt [0,5 tsk]
10 g vaniljsocker [1 msk]
150 g strösocker [1,75 dl]
110 g ägg [2 st]
100 g olja [1 dl]
120 g filmjölk [1,2 dl]

Mascarponetopping

1 ask mascarpone [250 g]
90 g florsocker [1,5 dl]
10 g vaniljsocker [1 msk]
250 g vispgrädde [2,5 dl]

Fyllning och garnering

hallonsylt, med högt bärinnehåll
1 ask färska hallon [125 g]
citronmelissblad

Cupcakes och Cava är en väldigt läcker kombination. Här kommer ett av Roys favoritrecept för cupcakes.

Gör så här

  1. Cupcakes
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken cupcakesformar i en cupcakeplåt.
  3. Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
  4. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
  5. Blanda i hälften av dom torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
  6. Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Topping
    Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa till en fluffig konsistens.
  8. Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv. Fyll varje hål med lite hallonsylt. Fyll en spritspåse med mascarponetopping. Spritsa topping på varje cupcake. Garnera med hallon och citronmeliss.