Midsommar med Roy Fares samt recept på Roys Cheesecake i burk


Cava Roy Brut Nature (Nyhet)
Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.
Du behöver
Smuldeg
150 g digestivekex 10 kex
40 g strösocker (½ dl)
90 g rumstempererat smör
30 g vetemjöl (½ dl)
3 g bakpulver (½ tsk)
5 g vaniljsocker (½ msk)
Cheesecakesfyllning
300 g färskost (cream cheese)
45 g strösocker (½ dl)
250 g vispgrädde (2 ½ dl)
5 g vaniljsocker (½ msk)
rivet skal och saft från 1 citron
20 jordgubbar
Hej Roy!
Hur står det till? Det är toppen…sommaren är här och man njuter varje dag.
Hur brukar du fira midsommar? Normalt så brukar jag fira midsommar i Sverige på vårt lantställe med vänner, men i år har vi hyrt ett hus på Ibiza där vi ska fira. Ska bli superhärligt.
Vad är det bästa med midsommar enligt dig? Att få samlas, äta och dricka gott, umgås och leka lekar.
Finns det någonting som bara måste vara med på ett midsommarbord? Bubbel och såklart jordgubbar, det är prio ett innan maten hehe
Vad matchar du din Cava Roy Brut Nature med på ett midsommarbord? Midsommarbordet är fyllt av olika smaker men där brukar finnas några saker som verkligen behöver en fräsch och fruktig cava som samtidigt har en fin syra i avslutningen. Jag tänker på skira sallader, vegetariska pajer, varmrökt lax och dylikt och varför inte avsluta med en av mina cheesecakes med jordgubbar.
Kan du bjuda på en hemlighet över hur man får till den bästa jordgubbstårtan till midsommar? Jag är inte ett jättestort FAN över att man köper färdiga tårtbottnar, vaniljkräm osv… att göra saker från grunden är mycket godare och inte alls så svårt, handlar bara att man planera lite innan.
Har du något recept på en dessert som passar till Cava Roy Brut Nature? Min Cheesecake i burk är en perfekt utflyktsdessert samtidigt som det ser snyggt ut att servera vid matbordet. Den kan även förberedas långt innan servering och är jättegod!
Det tackar vi för och glad midsommar Roy!
Cheesecake i burk
Gör så här:
Smuldeg
Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
Cheesecakefyllning
Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt -skal och vispa tills krämen är luftig och slät.
Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.