Bakad rotselleri med rosmarinsmör

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva (Nyhet)

Art.nr. 7923-01

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Generös, rikt fruktig och harmonisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, nötter, apelsin och fräsch syrlig längd. Läs mer…


Du behöver

Bakad rotselleri med rosmarinsmör

1 rotselleri
2 msk olivolja
Rosmarinsmör
50 g smör, tex mjölkfritt
1 tsk citronsaft
2 tsk finhackad färsk eller 1 tsk torkad rosmarin
salt

Detta recept kommer från ett samarbete med världens bästa vegomagasin VEGO!

Bakad rotseller med rosmarinsmör är gott som tillbehör eller som förrätt tillsammans med några skivor surdegsbröd. Tänk på att baka den riktigt länge så att den blir mjuk och smörig i konsistensen.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2.Tvätta rotsellerin bäst du kan och pensla den sedan med oljan.
3. Lägg den på en plåt och baka i ugnen i 1-1½ timme. Testa med en kniv, den ska vara riktigt mjuk.
4. Ta ut sellerin, skär av toppen och gröp sedan ur innanmätet med en sked.
5. Servera tillsammans med rosmarinsmör och flingsalt.

Rosmarinsmör
Rör ihop smör, citronsaft, rosmarin och salt.