Vegetarisk pulled tofuburgare


Q Malbec
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…
Du behöver
Tofuburgare
200 g tofu, gärna rökt
1 dl BBQ-sås
2 tsk riven färsk ingefära
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk rökt paprikapulver
några droppar tabasco
salt
svartpeppar
Kålsallad
3 dl strimlad vitkål
0,5 rödlök
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk rapsolja
0,5 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
svartpeppar
Till servering
majonnäs
hamburgerbröd
I tio veckor framöver så kommer våra onsdagsrecept vara vegetariska i ett samarbete med recept från matmagasinet VEGO.
Den här burgaren görs av hyvlad tofu som ger härliga remsor som sedan får smaka av en kryddig BBQ-sås- I stället för coleslaw används en krispig kålsallad.
“Pulled pork”-trenden slog till för några år sedan och är fortfarande populär. Det går att göra många vegovarianter med “sojakött” eller svamp, men jag älskar nog ändå min tofuversion bäst. Tofu är proteinrikt och dessutom mycket billigare än många andra sojaprodukter.
- Skiva tofun i strimlor med hjälp av en osthyvel.
2. Fräs tofun i lite olja tills den får fint med färg.
3. Rör ner resterande ingredienser och blanda väl.
4. Blanda ihop samtliga ingredienser till kålsalladen i en skål. Massera med händerna tills kålen mjuknar.
5. Fyll hamburgerbröden med majonnäs, din pulled tofu och kålsallad.
Servera tillsammans med Q Malbec