Mixed grill med olika tillbehör

Q Malbec (Nyhet)

Art.nr. 2664-01

Q Malbec (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


89 kr

Du behöver

Kall sås med lime och honung

4 dl turkisk yoghurt
1 lime
rivet skal av hela och saft av halva
1,5 msk honung (gärna flytande)
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Chimichuri

2 dl färsk finhackad bladpersilja
1 dl färsk finhackad koriander
1 dl olivolja
1/2 dl citronjuice
3 msk finhackad schalottenlök
1 klyfta finhackad vitlök
1 röd färsk chili (använd efter smak)
Salt och peppar

Haricot vertes fräs

5 nävar haricots verts
1 vitlöksklyfta (pressad)
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackad rödlök
1 msk Olivolja

Grillad aubergine med kryddig marinad

3 auberginer
salt
olivolja
2 tsk sumak, kan ersättas med rivet skal av 1 lime
1,5 tsk torkad timjan
1,5 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
2 tsk rostade sesamfrön
1 dl olivolja

Bland det bästa med sommaren är att grilla och vad är godare än att få välja mellan en massa goda rätter!

Gör så här:

Ta fram köttet och korven en timme innan grillning.

Kall sås med lime och honung

Blanda yoghurt med honung och rivet skal från limefrukten. Pressa saften ur limefrukten och krydda med salt och peppar.

Chimichuri

Chimichurin kan du lätt tillaga innan du börjar grilla och ställa in i kylen. Det enklaste sättet att göra den på är att slänga ner allt i en mixer. Var försiktig med chilin. Om du vill så kan du skrapa ur fröna ur chilifrukten innan allt mixas.

Haricot vertes fräs

Hetta upp en panna med olivolja och fräs haricots verts tillsammans med mandel, pressad vitlök samt rödlök.

 

Kryddig marinad

Häll ner sumak, timjan, oregano, salt och peppar i en mortel. Mortla så fint du kan.

Vänd ner sesamfrön och olivolja.

 

Grillad aubergine med kryddig marinad

Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor. Lägg ut på en skärbräda och salta båda sidor. Låt stå i 20 minuter. Pressa nu varje skiva med hushållspapper så att vätskan dras ut.

Pensla skivorna med olja och grilla dem sedan ordentligt på bägge sidor. Lägg över i en skål och häll över den kryddiga marinaden. Vänd runt och låt stå.

 

Denna mixgrill har hetta och en massa olika smaker, då vill vi matcha med ett fruktigt vin men som har lite karaktär. Q Malbec blir en perfekt matchning. Och gillar ni inte vin så varför inte prova vår Titus Saltaire, ett gott öl från Yorkshire.


Nästa inlägg

Korv med hummer!