Toad in the hole – och en kall Yorkshire bitter!

Titus Saltaire (Nyhet)

Art.nr. 1364-01

Titus Saltaire (Nyhet)

  • Beska
  • Fyllighet
  • Sötma

Maltig smak med tydlig beska, inslag av sirapslimpa, örter, pomerans, knäck och torkad frukt Läs mer…


22,90 kr

Du behöver

Toad in the hole

12 korvar av högre kvalité
225g vetemjöl
3 ägg
275ml standardmjölk
25g ankfett
1 nypa färskt riven muskot
1 nypa socker
1 nypa salt och peppar
2 kvistar rosmarin

Toad in the hole, står kanske för årets konstigaste receptnamn, men det är gott och som ni vet så gillar Yorkshire-borna sin pudding!

Gör så här

 

Se till att göra smeten 2 timmar innan du börjar tillagningen i ugnen. Sila ner mjölet i en bunke, tillsätt salt, pappar, socker och riv muskoten ner i bunken.

Gör en krater i mjölet och häll ner äggen. Vispa sakta in äggen i mjölet och medan du vispar så tillsätter du mjölken lite åt gången i blandningen. Fortsätt vispa till alla klumpar är borta och blandningen har en konstistens av tjockare flytande grädde.

Ställ in blandningen i kylen i minst två timmar.

Värm ugnen till 200°C

Ställ in en ugnsform i ugnen tills den är riktigt het. Använd inte en för stor form. En avlång form som du bakar bröd i fungerar alldeles utmärkt.

 

Ta ut formen ur ugnen och lägg i ankfettet och korvarna. Ställ sedan in formen i ugnen igen.

Ha koll på korvarna, vänd dem ibland så att dem inte bränns.

 

Ta ut smeten ur kylen och vispa lite snabbt.

 

När korvarna är jämt tillagade så ta ut formen ur ugnen och häll ner smeten direkt över korvarna. Ställ sedan in formen i ugnen igen. Tillaga i ca 30-40 minuter eller tills den är gyllenbrun.

Servera med en god sallad och en skysås

 

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg