Bouillabaisse – En härlig fransk fisksoppa

Org de Rac Reserve Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Reserve Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Bouillabaisse

2 msk olivolja
1 gul lök (hackad)
1 fänkål (hackad)
½ bladselleri (skivad)
2 vitlöksklyftor (pressad)
2 burkar krossade tomater
1 tsk tomatpuré
Rivet apelsinskal från 1 apelsin
1,2 liter fiskbuljong
Ett paket saffran
1kg vit fast fisk (tärnad)
1 nät tvättade musslor
½ kg färska skalade räkor
4 msk hackad färsk persilja (spara lite till servering)
6 stjälkar färsk timjan (spara lite till servering)
salt och svartpeppar

Bouillabaisse är en god och mustig fisksoppa som faktiskt smakar precis lika bra en ljum sommarkväll som till en värmande höstmiddag!

Gör så här:

Värm olivolja i en stor kastrull. Tillsätt hackad lök, bladselleri och pressad vitlök.

Sänk värmen så att vitlöken inte bränns och tillaga grönsakerna tills de börjar mjukna, ca 5-7 minuter.

Häll på krossade tomater, tomatpuré, apelsinskal, fiskbuljong, örter, salt, peppar samt saffran. Låt grytan sjuda i 30 minuter.

Lägg sedan i fisk, räkor och musslor. Lägg på locket och låt det koka i 5 minuter.

Kassera alla musslor som inte öppnat sig. Strö på örter och servera med grillat bröd och aioli.

Till detta recept vill vi ha ett fruktigt fylligt vin med lätt fatkaraktär. Org de Rac passar utmärkt och dess toner av päron, örter och apelsin matchar fisksoppan på ett fint sätt.

 


Föregående inlägg

Vegetarisk lasagne