Vegetarisk lasagne

Q Malbec (Nyhet)

Art.nr. 2664-01

Q Malbec (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


89 kr

Du behöver

Vegetarisk lasagne

2st paprikor, välj färg efter smak (hackad i 1x1cm)
1 zucchini, (hackad i 1×1)
1 stor sötpotatis, skalad och skuren i ungefär 2cm bitar
3 msk extra jungfruolja
En stor lök (finhackad)
½ tsk torkade chiliflingor
2 vitlöksklyftor (pressad eller riven)
2 x 400g krossade tomater
2 tsk torkad oregano
1 grönsaksbuljongtärning
200ml kallt vatten
200g babyspenatblad
9 -10 torkade lasagneplattor
salt och nymalen svartpeppar
75g färdig riven mozzarellaost till topping innan du stoppar in den i ugnen

Ostsås

75g vetemjöl
75g smör
750ml mjölk
125g riven cheddarost

Nu är det primörtider och snart är även svenska grönsaker ute i butikerna. Vilket lyx! Varför inte passa på att göra en god vegetarisk lasagne.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200C. Lägg paprika, zucchini och sötpotatis på en stor bakplåt. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar och rör runt. Värm i 30 minuter, eller tills den mjuknat och fått lite färg.

Medan grönsakerna rostar, värm olja i en stor kastrull och stek försiktigt löken i 5 minuter, rör regelbundet. Tillsätt chili och vitlök. Rör i tomaterna, torkad oregano och häll på vattnet och sänk värmen på spisen och sjud i 10 minuter.

Tillsätt mjöl, smör och mjölk i en stor kastrull och värm allt på medium värme. Vispa hela tiden tills såsen är fyllig och jämn. Rör i ungefär två tredjedelar av ostarna och krydda efter smak.

Ta grönsakerna ur ugnen och lägg ner dem i kastrullen med tomatsås. Rör i spenat och låt koka ihop i 3 minuter. Krydda med salt och massor av nymalen svartpeppar.

Ta en tredjedel av grönsaksblandningen i botten av en ugnssäker form och täck med ett lager av lasagneplattor. Lägg på ytterligare en tredjedel av grönsaksblandningen och ett andra lager av lasagneplattorna.

Häll på strax under hälften av ostsåsen och mycket försiktigt toppa med den återstående grönsaksblandningen. Avsluta med ett sista lager av lasagneplattor och resten av ostsåsen. Strö på den återstående osten över toppen.

Baka i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills pastan har mjukat och toppningen är gyllenbrun och bubblande. Låt stå i 5 minuter innan du skär för att fyllningen ska sätta sig.

Hoppas det smakar!

Till denna rätt vill vi ha ett fruktigt och bärigt gott vin. Q Malbec passar utmärkt!


Föregående inlägg