Världens godaste Lasagne

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Världens godaste lasagne

450g Italiensk korv, Mild salsiccia
450g köttfärs
1 stor silverlök, fint hackad
5 vitlöksklyftor, krossad
800 ml krossade tomater
160 ml tomatpuré
400 ml tomatsås på burk
115 ml kycklingfond
2 msk socker
12g hackad färsk basilika
1 tsk fänkålfrö
1 tsk torkad oregano
½ tsk salt
¼ svartpeppar
15g +2 msk hackad persilja
450g lasagneplattor, färska
850g ricotta ost
1 ägg
½ tsk salt
1 krm riven muskot
450g skivad mozzarella
100g riven parmesanost

Idag är det den officiella lasagnedagen och vi har lagt mycket tid och energi på att ta fram världens godaste lasagne. Denna lasagne tar sin tid med det är väl värt det, och det är väl klart att världens godaste lasagne inte slängs ihop på en kvart!

Gör så här:

Hetta upp en stor kastrull på medium värme. Tillsätt kött- och korvfärsen och bryt upp delarna i mindre bitar. Tillsätt lök och vitlök och bryn köttet tills det fått en fin yta.

Tillsätt sedan socker, färsk basilika, fänkålsfrö, oregano, salt, peppar, hälften av basilikan.

Häll sedan i de krossade tomaterna, tomatsåsen samt tomat purén och slutligen kycklingfonden. Rör runt tills allt sjuda. Minska sedan värmen till låg värme och låt sjuda i 1-4 timmar. (Minst 1 timme, 4 timmar ger smakerna ännu mer koncentration)

Medan såsen puttrar blanda ricottaosten med ägget, samt 2 msk persilja, ½ tsk salt samt muskot. Låt stå kallt i kylen tills lasagnen monteras.

Sätt ugnen på 190° C och smörj en lasagneform med olja eller smör.

Bygg lasagnen i lager

Sprid ut ca 2 ½ dl av såsen i botten av formen, lägg 4 lasagneplattor, 1/3 av ricottablandningen samt ¼ av mozzarellaskivorna, skeda över sås över mozzarellan (ca hälften av första lagret sås) strö sedan över en del av parmesanosten.  Fortsätt sedan med ytterligare två lager som byggs på samma sätt.

Avsluta med ett sista lager pasta, och toppa upp med sås tills det täcker lasagnplattorna. Toppa sedan med den sista mozzarellan samt parmesanosten. Täck löst toppen med ett lager aluminiumfolie och baka i ugnen i 25 minuter. Ta sedan bort folien samt tillaga i ytterligare 25 minuter tills osten fått en fin gyllene yta.

Servera varm tillsammans med en grönsallad med gurka och tomat.

Till världens godaste lasagne vill vi ha ett härligt fruktigt vin men ett vin som även står pall för de mustiga smaker som denna rätt har. Vårt vintips till världens godaste lasagne är Org de Rac Organic, ett ekologiskt vin från Swartland i Sydafrika.

Hoppas det smakar!