Grillad lammkebab med rosmarin och paprika

Solen skiner och nu måste vi verkligen grilla, kanske för första gången i år för många. En härligt smakrik lammkebab får grilla till perfektion. I glaset har vi Org de Rac Organic!

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


Du behöver

Lammkebab

500g lamm
6-8 tjocka kvistar av rosmarin
2 röda lökar
2 röda paprikor

Marinad

1 msk rökt paprika
2 kryddnejlikor
½ tsk kumminfrön
2 tsk koriander frön
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här:

Blanda kryddorna i en mortel och mal kryddorna till ett fint puder, tillsätt olja så att det uppstår en tjock kryddpasta. Skär bitarna i lamm till ca 2.5 cm tjocka kuber och lägg dem i en skål. Tillsätt kryddpastan och blanda väl. Låt sedan marinera i ca 30-60 minuter.

Skala löken och skär dem i klyftor samt skär paprikan i ca 2.5 cm tjocka bitar. Ta bort de lägre bladen från kvistarna med rosmarin och trä lamm, lök och paprika över kvistarna. (Det går även bra att använda grillspett)

Grilla sedan i ca 5 minuter eller tills en fin yta uppstår och köttet är rosa inuti.

Servera med dina favoritgrönsaker, en bit plattbröd penslat med vitlök och rosmarin!

Låt det smaka!