Grillad lammkebab med rosmarin och paprika
Solen skiner och nu måste vi verkligen grilla, kanske för första gången i år för många. En härligt smakrik lammkebab får grilla till perfektion. I glaset har vi Org de Rac Organic!


Org de Rac Organic
Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…
Du behöver
Lammkebab
500g lamm
6-8 tjocka kvistar av rosmarin
2 röda lökar
2 röda paprikor
Marinad
1 msk rökt paprika
2 kryddnejlikor
½ tsk kumminfrön
2 tsk koriander frön
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda kryddorna i en mortel och mal kryddorna till ett fint puder, tillsätt olja så att det uppstår en tjock kryddpasta. Skär bitarna i lamm till ca 2.5 cm tjocka kuber och lägg dem i en skål. Tillsätt kryddpastan och blanda väl. Låt sedan marinera i ca 30-60 minuter.
Skala löken och skär dem i klyftor samt skär paprikan i ca 2.5 cm tjocka bitar. Ta bort de lägre bladen från kvistarna med rosmarin och trä lamm, lök och paprika över kvistarna. (Det går även bra att använda grillspett)
Grilla sedan i ca 5 minuter eller tills en fin yta uppstår och köttet är rosa inuti.
Servera med dina favoritgrönsaker, en bit plattbröd penslat med vitlök och rosmarin!
Låt det smaka!