Kycklinglasagne med svamp och spenat

Mooi by Org de Rac (Nyhet)

Art.nr. 289201

Mooi by Org de Rac (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…


Du behöver

400g kycklingfilé
200g svamp (t.ex. champinjoner)
250g färsk spenat
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk (400g) krossade tomater
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven ost (t.ex. mozzarella)
2 dl riven ost (t.ex. parmesan)
12 lasagneplattor
Salt och svartpeppar efter smak
Olja eller smör till stekning

Alla älskar lasagne ändå så gör vi oftast den klassiska varianten med köttfärsås eller kanske en vegetarisk. Testa att laga en lasagne med kyckling:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180° grader C
  2. Skiva kycklingfilén och svampen.
  3. Finhacka löken och vitlöken.
  4. Värm upp lite olja eller smör i en stor stekpanna och bryn kycklingfilén tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen från pannan och sätt åt sidan.
  5. Lägg svampen i pannan och fräs tills den mjuknat.
  6. Tillsätt lök och vitlök i pannan och fräs tills de blivit mjuka.
  7. Tillsätt krossade tomater, grädde och mjölk i pannan och låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  8. Lägg en liten mängd av kycklingsåsen i botten av en ugnsform.
  9. Lägg sedan tre lasagneplattor i formen, täck med en fjärdedel av kycklingsåsen, en fjärdedel av spenaten och en fjärdedel av den rivna osten.
  10. Upprepa detta tills alla ingredienser är använda, och avsluta med en sista skikt av ost.
  11. Sätt formen i ugnen och grädda lasagnen i ca 25-30 minuter eller tills osten är gyllenbrun och bubblig.

Servera och njut av din hemgjorda kycklinglasagne med svamp och spenat!


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Lax Chowder