Chicken Marsala

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Ckicken Marsala

Ingredienser 600g kycklingbröstfilé
3 msk vetemjöl
Salt
Nymald svartpeppar
1 msk olivolja
3 msk osaltat smör
2 Portabello svampar
3 msk fint hackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 dl utspädd kycklingfond
1.5 dl Marsalavin
1.5 Grädde
2 tsk hackad färsk timjan
2 msk hackad färsk persilja

Kyckling tillhör en av svenskarnas favoriter och här kommer ett italieninspirerat recept som innehåller marsalavin! Och har ni ändå köpt marsalavin så passa på att göra en Tiramisu till efterrätt!

Gör så här:

Om ni har tjocka kycklingbröstfiléer så skär dem till att bli två skivor per bröst. Placera kycklingen i en fryspåse tillsammans med mjölet och skaka påsen så att kycklingen täcks på alla sidor. Sätt sedan åt sidan.

Värm upp olivoljan tillsammans med ca 2msk smör i en stor stekpanna, en i rostfritt stål ger lite finare gyllene bryning på kycklingen. Skaka av extra mjöl från kycklingen och placera i stekpannan. Stek kycklingen tills den nästan är genomkokt och vänd endast en gång. Detta tar ca 5-6 minuter. Lägg sedan kycklingen på ett fat och ställ åt sidan.

I samma panna tillsätt resten av smöret tillsammans med svampen som ni skurit i ca 2-3 mm skivor, eller som på bilden ovan. Rör konstant till dess att svampen börjar få färg, tar ca 3 till 4 minuter. Tillsätt lök, vitlök, lite salt och peppar.

Ta en träslev och skrapa loss alla eventuella halvt ”fastbrända” (ej svartbrända) ytor i stekpannan, detta är ren smak! Tillsätt sedan kycklingfond, grädden, timjan och låt koka upp för att sedan sänka till medium värme och låt puttra utan lock. Vätskan ska reduceras till ca hälften. Detta tar ca 10-15 minuter beroende på hur tjock sås du vill ha.

Tillsätt sedan kycklingen samt all vätska från faten den vilat på och låt puttra på låg värme i ca 2-3 minuter.

Strö sedan över lite persilja och servera tillsammans med pasta eller ris!

Till denna läckra rätt vill vi ha ett gott och fruktigt aromatiskt vin men som ändå har lite lätta inslag av fat för att väga upp de mustiga smaker svampen ger.

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon blir en utmärkt kamrat!