Cannelloni från lyxrester

Cameleon Malbec

Art.nr. 658101

Cameleon Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Karaktär: Doften är kryddig och fruktig. Smaken är ihållande med en djup frukt och en behaglig rökighet med inslag av mörka bär, viol sötlakrits och vanilj. Vinet har en viss ekfatskaraktär för att förbättra strukturen. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Cannelloni

3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
500g kött, eller nötfärs
150g sidfläsk
1 tsk spiskummin
2 dl vispgrädde
Cannellonirullar
50 g smör
50g vetemjöl
1L mjölk
600g spenat
olivolja
plommontomater

Här kommer ett recept där rester från en stek får ingå som huvudingrediens i denna smakrika rätt.

Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken, fräs dessa i olivolja tillsammans med sidfläsket som skurits i tunna strimlor. Ett tips är att skära sidfläsket när det är kallt så det blir lättare att skära tunt.

Hacka upp köttet som blivit kvar, alternativt ta fram köttfärsen blanda detta tillsammans med fläsk och löksteket och låt fräsa tillsammans i ett par minuter. Tillsätt spiskummin och vispgrädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Fyll sedan cannellonin med köttfärsen i en ungspanna. Sätt ugnen på 160 grader.

Såsen:

Smält smör och rör ner mjölet och stek försiktigt i ett par minuter. Tillsätt mjölken i omgångar och vispa tills såsen tjocknar.

Fräs spenaten i olivolja och vlanda sedan med såsen samt smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över cannellonin och grädda i ugnen i ca 45 minuter.

Servera tillsammans med ett härligt fruktig Malbec från Argentina!