Sesam och sojagrillade pilgrimsmusslor med sallad på rättika, rädisor och gurka

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Sesam och sojagrillade pilgrimsmusslor med sallad på rättika, rädisor och gurka

10 Pilgrimsmusslor
4 msk japansk soja
3 msk sesamolja
2 msk limejuice
1 msk fisksås
1/2 rättika
6-8 rädisor
1 gurka
rostade sesamfrön
1 ask krasse

Det finns inte mycket som är så förföriskt gott och lyxigt som att bjuda på halstrade pilgrimsmusslor till förätt!

I detta recept ger vi dem smak med inspiration av det asiatiska köket. Till detta serverar vi det friska och fräscha vinet Morande Estate Sauvignon blanc

Gör så här:

Marinera musslorna i soja och sesamolja i ca 30 minuter. Strimla rättikan och gurkan på en mandolin och blanda tillsammans med rättikan. Gurkan kan skäras lite tunnare, skiva därefter rädisor tunnt. (Gör detta med kniv och inte mandolin!) Blanda blanda rättikan och gurkan tillsammans med lime och fisksås och lägg sedan upp på de fat som ska servera rätten.

Stek musslorna i en het panna med olja och salta dem försiktigt, vänd och stek nästa sida i totalt sätt ca 1 minut. Dela musslorna i två och lägg dem på faten med rättika och gurksalladen. Toppa med rädisor, rostade sesamfrö och krasse!

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg