Citron och honungsglacerade lammracks


Org de Rac Organic
Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…
Du behöver
Lammracks
6 msk honung
8 msk soja
2 tsk riven citronzest
6 msk citronjuice
½ tsk cayennepeppar
1 msk oliv olja
1kg lammracks
Gör så här
Mixa alla ingredienser noga i en skål. Tillsätt köttet och blanda. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i minst två timmar (helst över natten).
Ta ut köttet ur marinaden och grilla eller stek som vanligt. Spara marinaden för den ska kokas ner till en glace.
Häll ner det som är kvar av marinaden i en kastrull eller såspanna och koka ner tills du har ca hälften kvar.
Använd glacen som sås, rosta potatis i ugnen och gör en god sallad som tillbehör.