Citron och honungsglacerade lammracks

Org de Rac Reserve Cabernet Sauvignon (Nyhet)

Art.nr. 2081-01

Org de Rac Reserve Cabernet Sauvignon (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, körsbär, ceder, choklad, kryddor och mynta. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött. Läs mer…


139 kr

Du behöver

6 msk honung
8 msk soja
2 tsk riven citronzest
6 msk citronjuice
½ tsk cayennepeppar
1 msk oliv olja
1kg lammracks

Gör så här

Mixa alla ingredienser noga i en skål. Tillsätt köttet och blanda. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen i minst två timmar (helst över natten).

Ta ut köttet ur marinaden och grilla eller stek som vanligt. Spara marinaden för den ska kokas ner till en glace.

Häll ner det som är kvar av marinaden i en kastrull eller såspanna och koka ner tills du har ca hälften kvar.

Använd glacen som sås, rosta potatis i ugnen och gör en god sallad som tillbehör.


Föregående inlägg
Nästa inlägg