Bästa ribs – och en supergod marinad!

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Revbenspjäll

1 kg revbenspjäll
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
½ Morot
Salt

Marinad

80ml honung
60ml Soja
45ml ostron sås
30ml muscavado socker/brunt socker
7cm bit ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, krossade
15ml tomat pure
1ml salt
1ml Cayenne peppar
1ml kanel
5ml rosmarin

Gör så här:

Hacka lök, vitlök samt morot grovt och lägg i en kastrull, tillsätt lagerblad och vitpeppar. Lägg sedan i revbenen och täck upp med vatten så det täcker revbenen.

Koka upp och låt revbenen sjuda. Revbenen är klara när blodet har koagulerat. Vid spareribs tar detta ca 20 minuter, vid tjocka revben ca 1h.

Medan revbenen kokar, rör ihop ingredienserna till marinaden.

Ta ur revbenen och lägg dem för att svalna i foliepapper.  Tillsätt sedan marinaden och låt marinera i kylen i minst 1h, gärna längre.

Släng sedan på grillen!

Till det här serverar vi potatisklyftor och någon god sås. Salsa, majonnäs, BBQ-sås eller coleslaw fungerar alldeles utmärkt.

Vinvalet är vårt Sydafrikanska FYND-vin Org de Rac!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg