Ostron Rockefeller och Org de Rac MCC La Verne !

Denna rätt sägs ha sitt ursprung i New Orleans och är uppkallade efter dåtidens rikaste familj Rockefellers. Till detta njuter vi av Champagne som passar magiskt bra till ostronen och alla härliga smakförstärkare denna rätt medhar.

Du behöver

Ostron Rockefeller

3 dussin färska ostron
1 mellanstor gul lök
110 ml smör
1 paket babyspenat
1 dl riven parmesanost
2 skivor (gårdagens vita) bröd
1 msk citronjuice
1/8 tsk peppar
1 paket grovsalt
Persilja till dekorering
En stänk Pernod

Denna rätt sägs ha sitt ursprung i New Orleans och är uppkallade efter dåtidens rikaste familj Rockefellers. Till detta njuter vi av Champagne som passar magiskt bra till ostronen och alla härliga smakförstärkare denna rätt medhar.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Sautera löken i en stor panna med smör till dess att löken är mjuk och genomskinlig. Skär av kanterna på brödet och smula i inkråmet till löken. Tillsätt sedan spenat, ost, citronsaft och peppar. Lägg sedan denna blandning i ostronen och toppa med lite extra ost samt persilja.

Baka sedan i ugnen i ca 6-8 minuter.

Till denna läckra rätt serverar vi Org de Rac La Verne Blanc de Blanc MCC.

Tips: Prova även vårt andra ostronrecept via denna länk.

Hoppas det smakar!

 

 


Föregående inlägg