Ladda ner via Dropbox

La Verne Cap Classique Brut (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra
Producent Org de Rac Land Sydafrika Region Western Cape
Årgång N/V Typ Aperitif Storlek 750 ml Alkohol 12,5 %
Druva 70% Chardonnay 30% Pinot Noir Smakstil Fruktigt & Smakrikt Art. nr. 249301
Lagring Vinet har legat 18 månader på sin jästfällning

Nyanserad, fruktig smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, persika och grillad citron

La Verne Cap Classique Brut är ett mousserande vin gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Vinet har sedan legat 18 månader på sin jästfällning.

La Verne är producerat av Org de Rac och vinmakaren till detta vin är den inflytelserika och respekterade vinmakaren Lizelle Gerber som är känd för sin skicklighet, innovation och passion för vinmakning.

Lizelle har en lång erfarenhet av Cap Classic och stilla viner efter en lång tid hos Boschendal där hon vann ett flertal inflytelserika priser. Sedan ett par år tillbaka så är Lizelle chefsvinmakare hos Org de Rac.

La Verne är nyanserat, fruktigt med inslag av röda äpplen, rostat bröd, fransk nougat, persika och grillad citron. Det är gjort på 70% Chardonnay och 30% Pinot Noir.

La Verne Cap Classique vann tidigare i år en guldmedalj i den prestigefyllda vintävlingen Gilbert & Gaillard, en guldmedalj som nu pryder flaskan!

Cap Classic, även känt som “Méthode Cap Classique” eller MCC, är en term som används för att beskriva mousserande vin framställt i Sydafrika. Detta vin framställs enligt den traditionella metoden, vilket är samma process som används för att skapa champagne i Frankrike. Det innebär att vinets andra jäsning, vilken ger det dess bubblande egenskaper, sker i flaskan.

Cap Classic-viner är kända för sin höga kvalitet och kan vara gjorda av olika druvsorter, vanligtvis de som är vanliga i produktionen av champagne, som Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Dessa viner erbjuder en mångfald av smaker och stilar, från lätta och fruktiga till mer komplexa och åldrade varianter.

Sydafrika har en lång tradition av vinodling och vinproduktion, och Cap Classic har blivit en viktig del av landets vinindustri, med ett växande rykte för att producera högkvalitativa mousserande viner som konkurrerar med världens bästa.

Läs mer om Org de Rac via denna länk.

Hitta vinet på ditt närmaste systembolag

Hitta La Verne Cap Classique Brut på ditt närmsta systembolag.

Mitt närmaste systembolag