Grillad gös med sparris och nässelhollandaise

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Grillad gös med sparris och nässelhollandaise

3 dl nässlor
Grön sparris
2 dl hollandaise
1 knippe gräslök
Vegetabilisk olja
4 gösfiléer alt en stor gös
2 citroner
Salt
Peppar

Nu är det vår och kanske har fiskelyckan varit framme och ni har fångat en fin insjögös någonstans i vårt långa land. Plocka då ett par nässelskott på vägen hem så har ni en fantastisk middag !

Gör så här:

Koka upp nässlorna i lätt saltat vatten häll av merparten av kokvattnet. Mixa sedan nässlorna slätt och blanda sedan ner i hollandaisesåsen. Låt stå kallt tills servering.

Sätt igång grillen. Pensla sparrisen med olja och salta lätt. Grilla sedan sparrisen när grillen är riktigt het och ta av sparrisen när den är mjuk. Låt vila i folie.

Grilla sedan fisken med skinnsidan neråt, salta och peppra. Om filén saknar skinn så lägg den på en bit folie.

Dela sedan citronerna och grilla dem med fruktsidan nedåt.

Servera sedan med färskpotatis och rikligt med gräslök.

Hoppas det smakar.

 

Till denna rätt vill ha en riktigt härlig och fruktigt vin men en syra som matchar nässelhollandaisen.

Spier Signature Chenin blanc blir ett utmärkt val.


Föregående inlägg
Nästa inlägg