Bli grillproffs med våra enkla tips!
![](https://www.vinia.se/blogg/vin-och-vanner/wp-content/uploads/sites/2/2016/07/vinia_fb_grill.jpg)
![](https://www.vinia.se/blogg/vin-och-vanner/wp-content/uploads/sites/2/2016/07/vinia_fb_grill.jpg)
- Tänd grillen i tid så att du får en riktigt bra glöd. Luras inte av att grillen känns varm på ytan, vänta tills kolen har en fin glöd. Annars sjunker temperaturen när du lägger på maten och den blir kokt snarare än grillad.
- Grilla inte på smutsigt galler! Du rengör det enklast med en borste när det är varmt. Antingen direkt efter grillning eller inför nästa.
- Ha inte för mycket olja på maten! Då droppar den ner på glöden som slår lågor och maten blir bränd och ojämnt tillagad.
- Ska du grilla lamm eller nötkött? Matcha maten med The Great Bonza. Ett fantastiskt grillvin med låg sockerhalt. Tar garanterat smakerna till nya höjder!