Cevapcici med Jasminris, Tzatziki och Citron är en klassisk Balkansk rätt där smakrika grillade köttfärsspett serveras med fluffigt jasminris och en fräsch tzatziki. Denna kombination av smaker och texturer gör…
Grillad oxkind är en delikat och smakrik rätt som tillagas långsamt för att uppnå perfekt mörhet. Med en kryddig rub och långsam bräsering i mörk öl, blir oxkinden saftig och…
Picanha är ett favoritköttstycke i Brasilien och andra länder i Sydamerika, uppskattat för sin rika smak och saftiga mörhet. Sous vide-tekniken är ett utmärkt sätt att tillaga det eftersom den…
Instruktioner: Förbered sous vide-vattnet: Fyll en stor behållare eller kastrull med vatten och sätt fast en sous vide-omrörare. Ställ in temperaturen på 63°C för medium genomstekt, eller anpassa efter din…
Gör så här: För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås.…
Picanha, eller rostbiffslock med kappa som vi kallar styckdetaljen i Sverige, är ett mycket smakrik nötkött. Rätten har sitt ursprung i Brasilien. Detta recept har cajuninspirerad kryddning och en matig…
Kycklinglår eller kycklinglårfiléer är billig mat som samtidigt är lätt att göra väldigt smakrik. Här kom ett snabbt och välsmakande grillrecept! Gör så här: Börja med att vispa ihop marinaden…
Gör så här: Riv skalet från 4 citroner och lägg i en matberedare. Strö över salt och sätt igång maskinen. Ställ denna salt och citronblandning åt sidan. I en skål…
Grillning ger en rostad smak och markant stekyta, men det är inte det enda som har betydelse när du ska välja vin till grillat. Tillbehören styr minst lika mycket som…
I tio veckor framöver så kommer våra onsdagsrecept vara vegetariska i ett samarbete med recept från matmagasinet VEGO. Den här bönburgaren är proppfull med smaker från chili, vitlök, koriander, spiskummin…
Gör så här: Blanda kryddorna i en mortel och mal kryddorna till ett fint puder, tillsätt olja så att det uppstår en tjock kryddpasta. Skär bitarna i lamm till ca…
I en matberedare, blanda paprikan, vitlök, oregano och salt tills det blir en jämn pasta. Värm sedan upp allt på medel värme i en mindre kastrull i ca 5 minuter.…
Till helgen kommer våren och vi vill kanske spara in någon timme men ändå äta underbart långlagad smakrik mat. Då är det ibland OK att fuska med en färdigmarinerad Porchetta…
Förberedelser: Våren är här, och om ni har haft tur på fisketuren kan ni ha lyckats fånga en vacker insjögös i något av Sveriges vatten. På vägen hem, gör ett…