Fisktacos med mango, avokado och chipotledressing
Fisktacos med grillad fisk, mango- och avokadosalsa samt chipotledressing – en smakrik och fräsch rätt som passar utmärkt med ett glas svalt vitt vin.


Byron Bay Sauvignon Blanc
Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…
Du behöver
Till fisken
500 g vit fiskfilé (t.ex. torsk, kolja eller kummel)
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
Mangosalsa
1 mogen mango, tärnad
1/2 röd paprika, finhackad
1/4 rödlök, finhackad
1 jalapeño (urkärnad), finhackad
1/2 kruka koriander, grovhackad
1 msk limejuice
Salt efter smak
Chipotledressing
1 dl majonnäs
1 msk crème fraîche
1 msk chipotlepasta eller chipotlesås
1 tsk limejuice
Tillbehör
2 avokado, skivade
Romansallad eller annan grönsallad
8 små tortillabröd
Limeklyftor
En somrig och smakrik rätt där krispiga grönsaker och frukt möter het chipotle och saftig fisk. Perfekt till både vardag och fest – särskilt tillsammans med ett friskt vitt vin.
Så lagar du
Förbered fisken: Skär fisken i mindre bitar. Blanda kryddorna med olivolja och gnid in blandningen på fisken. Stek i panna eller grilla i 3–4 minuter per sida tills fisken är genomstekt och har fin yta.
Gör salsan: Blanda mango, paprika, rödlök, jalapeño och koriander. Tillsätt limejuice och smaka av med salt.
Rör ihop dressingen: Blanda alla ingredienser i en skål och ställ kallt tills servering.
Montera tacos: Värm tortillabröden lätt. Lägg på sallad, fisk, mangosalsa, avokado och ringla över chipotledressing.
Servera med limeklyftor och gärna grillad lime som på bilden.
Vintips
Byron Bay Sauvignon Blanc, bag-in-box
Art.nr 2267, 269 kr/3 l
Druva: Sauvignon Blanc
Friskt och fruktigt vitt vin med inslag av passionsfrukt, krusbär och citrus – perfekt till den tropiska salsan och kryddiga fisken.
Vintips
Byron Bay Sauvignon Blanc, bag-in-box
Art.nr 2267, 269 kr/3 l
Druva: Sauvignon Blanc
Friskt och fruktigt vitt vin med inslag av passionsfrukt, krusbär och citrus – perfekt till den tropiska salsan och kryddiga fisken.