Världens godaste marinad och kycklinglår

Finns det något godare än grillad kyckling? Här delar vi med oss av vår bästa marinad som lyfter denna klassiska grillrätt till nya höjder!

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Kyckling och marinad

1.5 kg kycklinglår
2 paket bacon
1 dl olivolja
1 tsk havssalt
½ tsk mald svartpeppar
½ tsk Paprikapulver
½ tsk kummin
¼ Cayenne peppar
2 vitlöksklyftor, hackad
3 msk hackad lök
1.3 dl hackad persilja
33 cl öl
(Önskas mer hetta kan en chili tillsättas)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och rör om. Lägg ner kycklingen i en påse, gärna återförslutbar och häll marinaden över kycklingen.  Försök att få bort så mycket luft som möjligt ur påsen och knyt eller förslut påsen. Se till att all marinad täcker kycklingen. Lägg sedan kycklingen i kylen i minst 1h. Gärna över natten!

Vänd på påsen lite då och då så att kycklingen absorberar all underbar marinad. Ta ut kycklingen från kylen ca 20 minuter innan ni grillar den och linda in med bacon.

Servera tillsammans med en coleslawsallad

Till detta matchar vi ett riktigt grillvin – Bonza Reserve!