Baconinlindad grillad oxfilé

Första dagen på semestern? Varför inte fira det med att lägga en riktigt fin bit nötkött på grillen!

Art.nr.

Du behöver

Grillad oxfile med bacon

Oxfilé, 4cm skivor
Bacon
Rosmarin
Havssalt
Peppar
Färsk potatis
Bearnaise

Gör så här:

Starta grillen. Ta fram köttet ur kylen och låt bli rumstempererat i ca 20-30 minuter. Linda in oxfilén med bacon och förslut sidorna med tandpetare. Salta och peppra generöst på bägge sidor av filen gnid försiktigt in saltet och pepparn på vardera sidan tillsammans med lite olivolja så att filen lättare släpper från grillgallret.

När grillen är ca 260 grader lägger ni på köttet på grillen och stänger locket. Efter 3 minuter vänd och grilla i ytterligare 3 minuter. Är ni osäkra på temperaturen så sätt in en stektermometer och lyft av köttet när det har önskad temperatur.

När köttet legat på grillen 3+3 minuter så kan ni vända på köttet ofta, det ger en jämn yta och så länge ni använde en grilltång och inte perforerar ytan så spelar det ingen roll. Oxfilé ska ha en innertemp mellan 55–70 grader beroende på hur ni vill ha det. (Läs mer i vår temperaturguide)

Servera tillsammans med nykokt färskpotatis och bearnaise.

Till detta serverar vi Org de Rac Organic Bib ett vin vars härliga frukt och fatkaraktär ger en fin matchning med detta grillade recept.