Grilla grönare del 3 – Sallad med grillade persikor & cashewost

Grillad frukt är inte bara gott till efterrätt, det gör även en tråkig sallad skojigare. Har du inte persikor går det bra med aprikoser eller plommon.

Francisco Gómez

Art.nr. 659801

Francisco Gómez

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


Du behöver

Grillad frukt

1 ask smörgåskrasse
1 ask, 250 g, cocktailtomater i galna färger
2 avokador
2 persikor
2 msk olivolja
0,5 kruka färsk basilika
balsamvinäger
salt
svartpeppar
1 sats cashewost, se recept nedan
1 ask babyspenat

Cashewost

2,5 dl naturella cashewnötter
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
2 msk vatten
en nypa flingsalt
1 msk finhackad gräslök

Gör så här:

Sprid ut babyspenaten och klippt smörgåskrasse på ett stort serveringsfat. Halvera tomaterna och fördela över salladen. Halvera avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur fruktköttet. Skär i klyftor. Halvera persikorna och peta ut kärnorna. Skär även dem i klyftor. Pensla avokado- och persikoklyftorna med olivolja och lägg på grillen tills de får na ränder. Fördela sedan över salladen. Klicka ut cashewosten. Strö över färsk basilika och ringla över lite balsamvinäger. Salta och peppra.

Cashewost
Blötlägg cashewnötterna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten. Häll av vattnet och mixa sedan cashewnötterna i en matberedare tillsammans med olivolja, citronsaft och vatten. Du ska få en hyfsat fast kräm. Skrapa ner cashewosten i en skål och blanda ner salt och finhackad gräslök.