Aldrig mer torrt grillat kycklingbröst!

Grillade kycklingbröst kan vara fantastiskt goda men samtidigt ibland svårt att få till så där saftigt och mört som är önskvärt.

Här kommer ett par heta tips för att få till perfekt grillade kycklingbröst.

  1. Se till att kycklingfiléerna är rumstempererade
  2. Använd en plastpåse och banka ut kycklingfilén så att den är jämnare än sin naturliga form, var inte rädd för att få samma tjocklek över hela biten.
  3. Rimma kycklingbröstfiléerna i saltvatten i ca 30 minuter. Detta återbygger proteinkedjorna på ett sätt som gör att filén inte tappar allt för mycket vatten. Det tar ungefär lika lång tid som att få igång en bra grill.
  4. Se till att grillen är ren och har ett tunt lager matolja på sig. Grillas kycklingbröst utan skinn så har biten ett lågt skydd mot grillens heta lågor.
  5. Grilla inte för varmt, temperaturen bör ligga mellan 190-230 grader för att skapa en gyllene yta utan att överlaga köttet. Det är även bra med en två-zon där all kol ligger på en sida av grillen.
  6. Använd en stektermometer och lyft bort filéerna när de kommer upp i 71 grader. De kommer fortsätta att öka någon grad upp till 72 grader efter detta.

Spana in detta recept på Honungsgriljerade kycklingbröst med rostad potatis och grillad paprika!

Låt det smaka!

Eden garden of dreams (Nyhet)

Art.nr. 2627-07

Eden garden of dreams (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ekologiskt torrt friskt och generöst fruktigt vin med inslag av äpplen, tropiskt frukt, citrus och en lätt fatkaraktär. Läs mer…