Honungsgriljerade kycklingbröst med rostad potatis och grillad paprika

Här kommer ett härligt recept där honungens sötma lyfter den grillade kycklingen till nya höjder!

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Kycklingbröst

4st kycklingbröst

Marinad

2 msk matolja
2 msk honung
2 dl hönsbuljong
2 dl kokosmjölk
½ dl vitt vin
4-6 paprikor (gula eller röda)
1 st limefrukt
färsk potatis

Övrigt

olivolja
salt
peppar
Rostad färsk potatis

Blanda samman honung, olja, salt och peppar i en bunke med lite flingsalt tillsätt kycklingbrösten och låt marinera i ca 30 minuter.

Grilla därefter kycklingbrösten på het värme i ca 2 minuter på vardera sida. Grilla sedan klart via indirekt värme tills en innertemperatur på 72 grader. Koka under tiden ihop hönsbuljong, kokosmjölk och vitt vin. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Mixa samman till en slät sås.

Dela paprikorna i mitten och skär bort kärnhuset.  Vänd halvorna i olivolja. Salta, peppra och grilla dem tills de är mjuka. Servera med rostad färsk potatis.

Vinmatchningen till detta recept är Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon!

Läs gärna denna guide för hur ni förbereder kycklingen på ett optimalt sätt!