Vitlök och honungsöverbakade lammracks med bakade rödbetor och chili-crème

Grillade lammracks är bland det bästa som går att få tag på och denna rätt förenar båder grillning och ungssteknings alla fördelar.

Du behöver

Lammrack

700 g lammrack
2 dl vitlök och salladslök
1 msk Dijon senap
2 msk honung
2 skivor formfranska
250 g smör
Salt och peppar

Chili-crème

1 st röd chilifrukt
1 st schalottenlök
1 dl crème Fraîche
Salt och peppar

Saltbakade rödbetor

4 st färska rödbetor
Grovsalt

Mixa vitlök och salladslök, senap, honung, formfranska och smör till en massa i matberedare.

Borsta och tvätta rödbetorna rena från jord och smuts. Baka dem i ugn på en bädd av grovt salt i 180 grader i 50 minuter. Ta bort kärnhus från chilifrukten och finhacka eller mixa tillsammans med schalottenlöken. Låt svetta i ugnen på 100 grader i ca 10 min.

Blanda alltsammans med crème fraiche och lite salt.

Putsa lammet och salta och peppra. Lägg på grillen och bryn tills det fått fin färg runt om. Ta upp lammet och bred ut den mixade lök-massan på köttet. Grilla klart på indirekt värme till 57 grader i innertemperatur och låt vila i ca 5 min innan tranchering. Servera med chili-crèmen, klyftade rödbetor eventuellt lite rödvinssky och cous cous.

Grilla gärna en citron och lägg en rosmarinkvist för en snygg servering.

Vinmatchningen till denna härliga middag är det australiensiska rödvinet The Great Bonza.

Hoppas det smakar!