Krämig kycklinggryta med kokosmjölk och ris

Mooi by Org de Rac

Art.nr. 289201

Mooi by Org de Rac

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…


Du behöver

1 kg kycklingfilé, skuren i bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk ingefära, riven
1 röd chili, finhackad (valfritt)
1 msk currypasta
400 g kokosmjölk
400 g krossade tomater
1 msk sojasås
1 lime, saft och zest
Salt och peppar efter smak
2 dl jasminris
Tillbehör:

Färsk koriander, hackad
Limeklyftor
Sambal oelek (valfritt)

Detta recept på en krämig kycklinggryta med kokosmjölk och ris är en perfekt måltid för en kall och mysig kväll. Den är enkel att tillaga, full av smak och garanterat behagar hela familjen.

Instruktioner:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili (om du använder) i lite olja i en gryta tills de är mjuka.
  3. Tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Rör ner kycklingbitarna och stek tills de är gyllenbruna.
  5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, sojasås, limejuice och zest.
  6. Låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera den krämiga kycklinggrytan med kokt ris, färsk koriander, limeklyftor och sambal oelek (om du vill ha det lite starkare).

Tips:

  • Du kan använda annan typ av kyckling, till exempel kycklinglår eller kycklingfiléer.
  • Om du vill ha en tjockare gryta kan du redda den med lite maizenaredning.
  • Servera gärna grytan med naanbröd eller risnudlar.
  • Du kan också tillsätta andra grönsaker i grytan, till exempel broccoli, morötter eller paprika.

Njut av din krämiga kycklinggryta!