Sommarbruschetta med ost, sparris och färska örter


Mooi by Org de Rac
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Du behöver
Bruschetta
1 baguette, skuren i 2 cm tjocka skivor
200 gram riven ost som smälter bra (t.ex. mozzarella eller fontina)
1 bunt grön sparris, ändarna avskurna
Olivolja
Salt och peppar
Färska örter (t.ex. basilika, persilja), hackade
2 vitlöksklyftor, skalade
Sommaren är en perfekt tid att använda grillen och passa även på att grilla det som är i säsong. När det är varmt ute så är det ibland även skönt att att äta något lättare. Därför har vi tagit fram detta läckra recept på en sommarbruschetta. Perfekt i värmen med ett glass kallt vitt vin och en god sommarsallad till.
Instruktioner:
- Värm upp grillen till medium värme.
- Pensla sparrisen lätt med olivolja, och krydda med salt och peppar. Grilla sparrisen, vänd då och då, tills de är mjuka och har fått fin färg, omkring 5-7 minuter. Ta bort sparrisen från grillen och låt svalna. När de svalnat, skär dem i mindre bitar.
- Pensla baguetteskivorna med olivolja på båda sidor. Grilla brödskivorna på varje sida tills de är gyllene och krispiga, omkring 1-2 minuter per sida.
- När brödskivorna är klara, gnugga ena sidan av varje skiva med en vitlöksklyfta.
- Toppa varje brödskiva med riven ost och grilla igen tills osten har smält, cirka 1-2 minuter.
- Ta bort bröden från grillen och toppa med sparrisbitarna och de hackade örterna.
- Servera genast och njut av din sommarbruschetta!
Observera: Var försiktig så att du inte bränner brödet när du grillar det, det kan gå fort. Håll ständig uppsikt över grillen.
Till detta recept passar Mooi by Org de Rac perfekt till som vin!