Krämig blomkålssoppa med krutonger


Mooi by Org de Rac (Nyhet)
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Du behöver
Blomkålssoppa
1 stort blomkålshuvud, skuren i små bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 liter grönsaksbuljong
250 ml grädde
1/4 tesked salt
1/4 tesked svartpeppar
1 tesked torkad timjan
1 krm muskotnöt
Små brödkuber (gärna gammalt bröd) för garnering
Olivolja, för att rosta brödkuberna
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader C.
- Skär ett gott bröd i små kuber.
- Lägg brödkuberna på en plåt och pensla med olivolja. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- I en stor kastrull, sjud löken och vitlöken i lite olivolja tills de är mjuka.
- Tillsätt blomkål, grönsaksbuljong, grädde, salt, svartpeppar, timjan och muskotnöt. Koka upp och sjud under lock i ca 20 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
- Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills den är slät.
- Servera varm med de rostade krutonger som garnering.
I glaset Mooi by Org de Rac