Blomkålscurry


Villa Blanche Picpoul de Pinet
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Blomkålscurry
1 stor blomkål
2 msk olivolja
1 stor lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
2 cm ingefära, riven
2 msk garam masala
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tesked chiliflakes (efter smak)
1 tesked torkad koriander
1 tesked torkad gurkmeja
1 kanelstång
1 tesked salt
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl kokosmjölk
1/2 tesked garam masala (till servering)
färsk koriander (till servering)
Steg 1: Skär blomkålen i små bitar.
Steg 2: Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och fräs i 5 minuter eller tills löken är mjuk.
Steg 3: Tillsätt garam masala, spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, torkad koriander, gurkmeja, kanelstång och salt och fräs i ytterligare 1 minut.
Steg 4: Tillsätt krossade tomater, vatten och kokosmjölk och rör om. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till låg och låt det sjuda i 20-25 minuter eller tills curryn har tjocknat.
Steg 5: Tillsätt blomkål och låt den koka i ytterligare 5-7 minuter eller tills den är mjuk.
Steg 6: Servera curryn varm med lite extra garam masala på toppen och färsk koriander.
I glaset Villa Blanche Picpoul de Pinet






