Pankofriterade kycklingfiléer med currysås


Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…
Du behöver
Pankofriterade kycklingfiléer med currysås
4 kycklingbröst
160g panko
250g morötter
400g potatis
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk vegetabilisk olja
50g smör
130g mjöl
3 msk currypulver
700ml kycklingfond
120ml äppeljuice
1 msk soja
1 tsk socker
2 tsk vinäger
4 ägg
Salt
Peppar
Chiliflakes
Olja att steka i
Salladslök till garnering
Ris
Gör så här:
Skär potatis och morot i medium stora bitar. Hacka löken grovt och finhacka vitlöken.
I en stor kastrull, häll i olja och värm upp den till medium värme. Tillsätt lök och vitlök och sautera i 5 minuter. Tillsätt smör och en del av mjölet. Rör konstant under ca 4 minuter till dess att det börjar bli brunt. Rör i curry samt chiliflakes. Fortsätt att röra i ytterligare 3 minuter.
Deglasera sedan med kycklingfonden samt äppeljuicen. Skrapa loss allt från botten av kastrullen. Tillsätt sedan socker, vinäger, soja, potatis och morötterna. Låt sedan allt sjuda på låg värme i 30 minuter. Såsen ska ha tjocknat men fortfarande gå att hälla. Potatis och morötterna ska även vara genomkokta. Smaka av med salt.
När såsen tjocknar så lägg kycklingfiléerna på en skärbräda. Täck med plastfolie eller ugnspapper och banka ut filéerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka. Salta och peppra på alla sidor.
Koka ris enligt instruktioner på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna, på medium värme.
Ta sedan fram 1 skål och två djupa tallrikar. Vispa äggen och lägg i skålen samt sikta upp mjöl och panko på tallrikarna. Doppa sedan de utbankade filéerna i mjöl, sedan i ägg och slutligen i panko. Stek sedan filéerna i ca 4 minuter per sida så att de blir krispiga.
Servera kycklingen tillsammans med ris samt currysåsen. Garnera med hackad salladslök.
Till detta härliga recept serverar vi Marlborough Estate Sauvignon Blanc.
Hoppas det smakar!