Tre möra kycklingkebabspett

Möra kycklingkebabspett är verkligen en njutning. När kycklingen marinerats till perfektion och sedan grillats, får du ett saftigt och smakrikt kött som verkligen imponerar. Marinaden ger djup smak, medan grillningen ger en krispig yta. Resultatet är en kombination av smaker och texturer som är otroligt tillfredsställande. Dessutom är kycklingkebabspett mycket mångsidiga, de kan serveras med allt från färska sallader till grillade grönsaker. Perfekt för sommarens grillkvällar!

  1. Kycklingkebab med Grekisk Marinad:Ingredienser:
    • 4 kycklingbröst, skurna i bitar
    • 2 dl grekisk yoghurt
    • 4 vitlöksklyftor, pressade
    • 2 msk olivolja
    • 1 citron, zest och saft
    • 2 tsk oregano
    • 1 tsk timjan
    • Salt och peppar efter smak

    Blanda yoghurt, vitlök, olivolja, citronsaft och zest, oregano, timjan, salt och peppar i en skål. Tillsätt kycklingbitarna och låt marinera i minst 2 timmar, men helst över natten. Trä kycklingbitarna på spett och grilla på medelhög värme tills de är genomstekta.

  2. Kycklingkebab med Spicy Mango-Marinad:Ingredienser:
    • 4 kycklingbröst, skurna i bitar
    • 1 färsk mango, skalad och tärnad
    • 2 vitlöksklyftor, pressade
    • 2 msk sojasås
    • 1 msk fisksås
    • 2 tsk sriracha (eller mer om du gillar det extra kryddigt)
    • 1 lime, zest och saft
    • 1 tsk koriander
    • Salt och peppar efter smak

    Blanda mango, vitlök, sojasås, fisksås, sriracha, limezest och saft, koriander, salt och peppar i en mixer till en jämn massa. Tillsätt kycklingbitarna och marinera i minst 2 timmar. Trä kycklingbitarna på spett och grilla tills de är genomstekta.

  3. Kycklingkebab med Turkisk Marinad:Ingredienser:
    • 4 kycklingbröst, skurna i bitar
    • 2 dl yoghurt
    • 2 msk tomatpuré
    • 4 vitlöksklyftor, pressade
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk kummin
    • 1 tsk koriander
    • 1/2 tsk cayennepeppar
    • Salt och peppar efter smak

    Blanda yoghurt, tomatpuré, vitlök, olivolja, paprika, kummin, koriander, cayennepeppar, salt och peppar i en skål. Tillsätt kycklingbitarna och marinera i minst 2 timmar, men helst över natten. Trä kycklingbitarna på spett och grilla på medelhög värme tills de är genomstekta.

I alla dessa recept, låt gärna kycklingen marinera så länge som möjligt. Ju längre tid kycklingen får marinera, desto

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…



Föregående inlägg