Kyckling i Gräddås

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


Du behöver

Kyckling i gräddsås

4 stora kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk smör
Salt och svartpeppar, efter smak
Persilja, för garnering

Kyckling i krämig gräddsås är en snabb och god rätt som går snabbt att tillaga.

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Värm upp en stekpanna över medelhög värme och lägg i smör.
  3. Lägg i kycklingen och stek i ca 5 minuter, eller tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen från pannan och sätt åt sidan.
  4. Lägg i vitlök och gul lök i pannan och fräs i ca 2 minuter, eller tills löken är mjuk.
  5. Häll i vitt vin och grädde och låt det koka upp. Sänk värmen och låt såsen koka i ca 5 minuter, eller tills den har tjocknat.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och värm upp.
  7. Servera med persilja som garnering.

Servera med ris eller pasta.

I glaset har vi Org de Rac Chardonnay


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Pasta La Genovese