Kyckling i Gräddås


Org de Rac Chardonnay
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…
Du behöver
Kyckling i gräddsås
4 stora kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk smör
Salt och svartpeppar, efter smak
Persilja, för garnering
Kyckling i krämig gräddsås är en snabb och god rätt som går snabbt att tillaga.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda med salt och svartpeppar.
- Värm upp en stekpanna över medelhög värme och lägg i smör.
- Lägg i kycklingen och stek i ca 5 minuter, eller tills den är genomstekt. Ta bort kycklingen från pannan och sätt åt sidan.
- Lägg i vitlök och gul lök i pannan och fräs i ca 2 minuter, eller tills löken är mjuk.
- Häll i vitt vin och grädde och låt det koka upp. Sänk värmen och låt såsen koka i ca 5 minuter, eller tills den har tjocknat.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och värm upp.
- Servera med persilja som garnering.
Servera med ris eller pasta.
I glaset har vi Org de Rac Chardonnay