Pasta La Genovese

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


Du behöver

Pasta La Genovese

500g färsk pasta (t.ex. fusilli eller penne)
600g nötkött (t.ex. högrev eller bog)
2 stora lökar, skalade och hackade
6 vitlöksklyftor, pressade
1 dl rött vin
2 dl köttbuljong
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar efter smak

Pasta la Genovese är en klassisk Italiensk pastarätt där nyckeln är att låta löken ta sin tid.

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och lite salt och koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär nötköttet i små tärningar och stek i en stor stekpanna med olivolja tills det är genomstekt. Ta bort köttet från pannan och lägg det åt sidan.
  3. Lägg i löken och vitlöken i samma stekpanna och fräs tills löken är mjuk, låt detta ta en 15 minuter så att löken blir söt.
  4. Tillsätt vinet och låt det koka upp. Tillsätt sedan köttbuljongen, mjölken och grädden och låt såsen koka upp igen.
  5. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt det koka i ca 20 minuter, eller tills såsen har tjocknat och köttet är mört. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera pasta och häll över den varma kött- och löksåsen.

I glaset en fruktbomb från Australien, Q Malbec

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg