Pasta La Genovese


Q Malbec
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…
Du behöver
Pasta La Genovese
500g färsk pasta (t.ex. fusilli eller penne)
600g nötkött (t.ex. högrev eller bog)
2 stora lökar, skalade och hackade
6 vitlöksklyftor, pressade
1 dl rött vin
2 dl köttbuljong
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar efter smak
Pasta la Genovese är en klassisk Italiensk pastarätt där nyckeln är att låta löken ta sin tid.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och lite salt och koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär nötköttet i små tärningar och stek i en stor stekpanna med olivolja tills det är genomstekt. Ta bort köttet från pannan och lägg det åt sidan.
- Lägg i löken och vitlöken i samma stekpanna och fräs tills löken är mjuk, låt detta ta en 15 minuter så att löken blir söt.
- Tillsätt vinet och låt det koka upp. Tillsätt sedan köttbuljongen, mjölken och grädden och låt såsen koka upp igen.
- Lägg tillbaka köttet i såsen och låt det koka i ca 20 minuter, eller tills såsen har tjocknat och köttet är mört. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera pasta och häll över den varma kött- och löksåsen.
I glaset en fruktbomb från Australien, Q Malbec
Hoppas det smakar!