Färsk Pappardelle pasta med krämigt fänkålsfräs

Ännu finns det fin fänkål att få tag på och dess karismatiska smak skapar en perfekt pasta nu när hösten är på intågande!

Vinmatchingen till receptet är Domaine de la Bournaire

En trevlig vinmatchning till maten!

Art.nr. 579901

En trevlig vinmatchning till maten!

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


119 kr

Du behöver

Fänkålspasta

1 pkt färsk Pappardellepasta
2 st fänkål ca 400 g
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st hönsbuljong eller grönsaksbuljong
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

Hemligheten är både färsk fänkål och torkade fänkålsfrön. Godast blir det med färsk pasta och då kan man ta lite mer av fänkolen.

Skär fänkålen i bitar. Spar lite av fänkålsdillen. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull.

Häll på grädden och tillsätt buljongtärning samt fänkålsfrön. Låt allt koka ca 10 minuter. Koka pastan.
Mixa fänkålssåsen grovt och smaksätt med citronsaft och peppar.

Krämig pasta behöver ett smakrikt vin med bra fräschör. Domaine de la Bournaire blir här en fin matchning.


Nästa inlägg