Färsk Pappardelle pasta med krämigt fänkålsfräs

Ännu finns det fin fänkål att få tag på och dess karismatiska smak skapar en perfekt pasta nu när hösten är på intågande!

Vinmatchingen till receptet är Cameleon Unoaked Chardonnay

En trevlig vinmatchning till maten!

Art.nr. 603101

En trevlig vinmatchning till maten!

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Koncentrerad frukt med grönt äpple och päron med noter av vanilj, mango och lime. Fruktig och fylligt med en frisk eftersmak. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Fänkålspasta

1 pkt färsk Pappardellepasta
2 st fänkål ca 400 g
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st hönsbuljong eller grönsaksbuljong
1 tsk fänkålsfrö
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

Hemligheten är både färsk fänkål och torkade fänkålsfrön. Godast blir det med färsk pasta och då kan man ta lite mer av fänkolen.

Skär fänkålen i bitar. Spar lite av fänkålsdillen. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull.

Häll på grädden och tillsätt buljongtärning samt fänkålsfrön. Låt allt koka ca 10 minuter. Koka pastan.
Mixa fänkålssåsen grovt och smaksätt med citronsaft och peppar.

Krämig pasta behöver ett smakrikt vin med bra fräschör. Cameleon Unoaked Chardonnay bjuder både på tropisk frukt och örter och skapar en fin smakbrygga mellan mat och vin!


Nästa inlägg