Conchiglioni med bolognese


Org de Rac Organic
Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…
Du behöver
Conchiglioni med bolognese
450 g conchiglioni (stora skalformade pasta)
450 g nötfärs
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater (800 g)
250 ml nötfond
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 tesked torkad basilika
1 tesked torkad oregano
1 tesked socker
Salt och peppar efter smak
250 g riven parmesanost
Gör så här:
- Koka conchiglioni enligt förpackningens instruktioner tills de är al dente. Töm och sätt åt sidan.
- I en stor stekpanna, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt den hackade löken och finhackade vitlöken och fräs tills de mjuknat, ca 5 minuter.
- Tillsätt nötfärsen i pannan och fräs tills den är bränd, ca 10 minuter.
- Rör ner de krossade tomaterna, nötfonden, tomatpurén, basilika, oregano, socker, salt och peppar.
- Låt såsen sjuda i 15-20 minuter, rör om då och då.
- Sätt ugnen på 190°C.
- Fyll varje conchiglione med en generös sked av nötfärsblandningen och placera dem i en stor ugnssäker form.
- Häll bolognesesåsen över de fyllda conchiglionerna och strö över riven parmesanost.
- Grädda i 25-30 minuter, tills osten har smält och pastan är varm.
- Servera varmt och njut!
I glaset har vi Org de Rac organic.