Conchiglioni med bolognese

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


Du behöver

Conchiglioni med bolognese

450 g conchiglioni (stora skalformade pasta)
450 g nötfärs
1 lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater (800 g)
250 ml nötfond
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
1 tesked torkad basilika
1 tesked torkad oregano
1 tesked socker
Salt och peppar efter smak
250 g riven parmesanost

Gör så här:

  1. Koka conchiglioni enligt förpackningens instruktioner tills de är al dente. Töm och sätt åt sidan.
  2. I en stor stekpanna, värm olivoljan över medelvärme. Tillsätt den hackade löken och finhackade vitlöken och fräs tills de mjuknat, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt nötfärsen i pannan och fräs tills den är bränd, ca 10 minuter.
  4. Rör ner de krossade tomaterna, nötfonden, tomatpurén, basilika, oregano, socker, salt och peppar.
  5. Låt såsen sjuda i 15-20 minuter, rör om då och då.
  6. Sätt ugnen på 190°C.
  7. Fyll varje conchiglione med en generös sked av nötfärsblandningen och placera dem i en stor ugnssäker form.
  8. Häll bolognesesåsen över de fyllda conchiglionerna och strö över riven parmesanost.
  9. Grädda i 25-30 minuter, tills osten har smält och pastan är varm.
  10. Servera varmt och njut!

I glaset har vi Org de Rac organic.


Föregående inlägg