Krämig cajunpasta med kyckling

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


Du behöver

Krämig cajunpasta

2 kycklingbröstfiléer
1 msk olivolja
1 msk cajunkrydda
3 dl vatten
1/2 tsk salt
225g pennepasta
2 msk smör
3 hackade vitlöksklyftor
2.5 dl grädde
1/2 tsk citronzest
60g riven parmesanost
salt & peppar
1 msk olivolja
3 romantomater, i små kuber
2 msk hackad persilja

En krämig kycklingpasta med lite underliggande hetta är aldrig fel och något som de flesta gillar.

Gör så här:

Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse tillsammans med en matsked olivolja samt cajunkryddorna. Massera filéerna så att olivoljan och kryddblandningen blandas väl. Lägg sedan åt sidan och låt kycklingen marineras i ca 20-30 minuter.

Koka upp vatten, salta samt koka pastan enligt anvisningarna på dess förpackning. Häll av allt vatten och ställ åt sidan. Smält sedan smöret i en tjockbottnad kastrull på medium värme. Lägg i vitlöken och sautera i 1 minut tills den börjar dofta aromatiskt. Tillsätt därefter grädden, häll långsamt. Därefter citronzest. Rör tills allt har blandats. Lägg sedan i osten, samt salta och peppra. Låt såsen tillagas tills den tjocknat något. Tillsätt därefter pastan och ställ åt sidan. Håll det varmt men inte så varmt att det fortsätter att tillagas.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 10 minuter på vardera sida eller tills dess innertemperatur nått 72°C. När kycklingen är klar så förflytta den till en skärbräda. Låt den vila någon minut och skär sedan i tunna skivor. Lägg sedan pastan i ett serveringsfat, toppa med kycklingen samt tomat och persilja.

Den lilla hettan bryter vi av med ett friskt rosévin som till 96% är ett friskt sauvignon blancvin. En perfekt matchning!

Hoppas det smakar!

Ps. Vill ni läsa mer om vad rosevin är så har vi en bra guide via denna länk!