”Rosévin funkar till allt men passar till inget” är ett gammalt uttryck. Det är naturligtvis inte sant! Rosé ligger mitt emellan vitt och rött i smak och fungerar därför bra till lättare kött- och fiskrätter, kyckling, sallader och småplock. Friskheten i rosé gör även att de kan bli en bra match till mat som är lite fet eller kombineras med feta såser.
En härlig sommarkväll brer sig över horisonten. Solens sista strålar dansar på havets yta, och den lätta brisen för med sig dofter av salt och friskhet. Det är precis den…
En krämig kycklingpasta med lite underliggande hetta är aldrig fel och något som de flesta gillar. Gör så här: Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse tillsammans med en matsked olivolja samt…
Sötpotatis är inte bara nyttigt utan även härligt mättande och passar bra nu när vårvärmen inte riktigt är här ännu. Gör så här: Värm oljan i en stor kastrull på…
När man pratar om rosé brukar man prata om två olika smaktyper. Friskt och bärigt indikerar att vinet är lätt och fräscht i smaken, medan fruktigt och smakrikt är fylligare och med högre sötma. Så, vilket rosévin ska man välja till vilken mat?
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.